Magyarország a csodák forrása
Műszaki Kar Étterem

Támogatott projekt címe: Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése keretében a „Műszaki Kar Étterem eszközfejlesztése”
A projekt azonosító száma: TFF-4.1.1-A-2024-001829
Kedvezményezett neve: Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft
Szerződött támogatás összege: 1 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
A projekt tartalmának bemutatása:
A Műszaki Kar Étterem a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával korszerű konyhai eszközökkel bővítette felszereltségét, a hatékonyabb munkavégzés és a magasabb minőségű vendéglátás érdekében. A projekt keretében az étterem a következő eszközöket szerezte be: Fimar botmixer, Maxima vákuumcsomagoló gép, ipari sterimó, műanyag vágódeszka cserélhető betétekkel, valamint desszert kések és desszert villák.
A nagy teljesítményű Fimar botmixer a különféle levesek, krémek és szószok gyors és egyenletes elkészítését biztosítja, hozzájárulva a változatos és minőségi ételkínálathoz. A Maxima vákuumcsomagoló gép lehetővé teszi az alapanyagok és készételek biztonságos, hosszabb távú tárolását, ezzel csökkentve az élelmiszerhulladékot és elősegítve a gazdaságos konyhai működést.
Az ipari sterimó a konyhai eszközök gyors és hatékony fertőtlenítését teszi lehetővé, kiemelten fontos szerepet játszva a higiéniai előírások betartásában. A műanyag vágódeszka cserélhető betétekkel segíti a konyhai munkafolyamatok átláthatóságát és biztonságát, különböző betétekkel külön választhatók el a hús-, hal-, zöldség- vagy pékáru-előkészítés területei. A desszert kések és villák beszerzésével az étterem a tálalás esztétikai színvonalát is tovább emelte.
A fejlesztések célja, hogy a Műszaki Kar Étterem továbbra is kiemelt szerepet töltsön be a kar közösségi életében, és színvonalas, korszerű vendéglátási szolgáltatásokat kínáljon a hallgatók és az oktatók számára.